PUDING SUSU LIMAU TANGERINE
By Kak Wan @ Wan Resipi
BAHAN LAPISAN SUSU
400 ml Susu Sejat
50 ml Susu Pekat Manis
500 ml Air
10 gm Serbuk Agar-agar
BAHAN LAPISAN TANGERINE
300 ml Jus Limau Tangerine
25 gm Gula
3 gm Serbuk Agar-agar
6 biji Limau Tangerine, buang kulit potong sedikit bahagian atas
Silicone Mold 6 Cavity (Hollow Round)
CARANYA:
- Satukan semua lapisan susu, masak dengan api kecil hingga mendidih.
- Tuang ke dalam silicone mold, biarkan hingga mengeras.
- Keluarkan dari acuan.
- Masak lapisan agar-agar tangerine hingga mendidih.
- Tuang 1/4 agar-agar tangerine ke dalam acuan agar-agar susu.
- Letak sebiji Limau Tangerine dan isikan hingga memenuhi acuan.
PUDING SUSU LIMAU TANGERINE