PUDING SUSU LIMAU TANGERINE
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN LAPISAN SUSU
400 ml Susu Sejat
50 ml Susu Pekat Manis
500 ml Air
10 gm Serbuk Agar-agar

BAHAN LAPISAN TANGERINE
300 ml Jus Limau Tangerine
25 gm Gula
3 gm Serbuk Agar-agar

6 biji Limau Tangerine, buang kulit potong sedikit bahagian atas
Silicone Mold 6 Cavity (Hollow Round)
CARANYA:
  1. Satukan semua lapisan susu, masak dengan api kecil hingga mendidih.
  2. Tuang ke dalam silicone mold, biarkan hingga mengeras.
  3. Keluarkan dari acuan.
  4. Masak lapisan agar-agar tangerine hingga mendidih.
  5. Tuang 1/4 agar-agar tangerine ke dalam acuan agar-agar susu.
  6. Letak sebiji Limau Tangerine dan isikan hingga memenuhi acuan.

PUDING SUSU LIMAU TANGERINE