SAYUR BENING LABU PUCUK LABU
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
300 gm Pucuk Labu, potong 1 inci
200 gm Isi Labu, potong dadu
3 ulas Bawang Merah, hiris
2 ulas Bawang Putih, hiris
1 tangkai Cili, hiris
50 gm Ikan Bilis
1 1/2 cawan Air
1 sudu kecil Serbuk Perisa Lada Hitam
1 1/2 sudu kecil Garam
2 sudu makan Minyak untuk menumis


CARANYA:
  1. Panaskan minyak, tumis bawang merah, bawang putih dan ikan bilis hingga naik bau.
  2. Masukkan air dan isi labu, reneh sebentar hingga hampir lembut.
  3. Masukkan pucuk labu, tambah garam dan perisa Lada Hitam.
  4. Masukkan cili hiris dan masak hingga pucuk labu lembut.

SAYUR BENING LABU PUCUK LABU

SAYUR BENING LABU PUCUK LABU