AIS JELLY LEMON KASTURI
by Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN JELLY LEMON:
10 gm (1 peket) Serbuk Jelly Konnyaku
200 gm Gula Pasir
1100 ml Air
5 sudu besar Sunquick Lemon
2-3 titis Pewarna Lemon Yellow

Air Soda
Asam Boi
Daun Pudina
Ais
Biji Selasih
Buahan Tin (Longan/Laici) 


CARANYA:
  1. Masak bahan2 jelly hingga mendidih. 
  2. Tuang dalam bekas dan simpan dalam peti sejuk hingga mengeras.
  3. Dalam gelas, masukkan perahan jus limau kasturi, asam boi, dan daun pudina.
  4. Tambah ketulan ais dan tuang air soda.
  5. Tambah biji selasih dan akhir sekali masukkan jelly.
  6. Tambah buahan dalam tin seperti longan atau laici jika suka.


AIS JELLY LEMON KASTURI