by Kak Wan @ Wan Resipi
BAHAN JELLY LEMON:
BAHAN JELLY LEMON:
10 gm (1 peket) Serbuk Jelly Konnyaku
200 gm Gula Pasir
1100 ml Air
5 sudu besar Sunquick Lemon
2-3 titis Pewarna Lemon Yellow
1100 ml Air
5 sudu besar Sunquick Lemon
2-3 titis Pewarna Lemon Yellow
Air Soda
Asam Boi
Daun Pudina
Ais
Biji Selasih
Buahan Tin (Longan/Laici)
CARANYA:
- Masak bahan2 jelly hingga mendidih.
- Tuang dalam bekas dan simpan dalam peti sejuk hingga mengeras.
- Dalam gelas, masukkan perahan jus limau kasturi, asam boi, dan daun pudina.
- Tambah ketulan ais dan tuang air soda.
- Tambah biji selasih dan akhir sekali masukkan jelly.
- Tambah buahan dalam tin seperti longan atau laici jika suka.
AIS JELLY LEMON KASTURI