KUNAFA CHEESE
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
200 gm Kunafa Filo Pastry (boleh di beli di Pasaraya)
80 gm Mentega Cair

FILLING CHEESE: (Satukan dan gaul rata)
120 gm Mozzarella Cheese
30 gm Greek Yogurt

SIRAP GULA:
1 cawan Gula 
1/2 cawan Air
1/2 sudu teh Jus Lemon

GARNISH:  Kacang Pistachious, Rose Kering
Acuan Muffin - di oles mentega


CARANYA:
  1. Masak air dan gula hingga mendidih dan hampir pekat.  Angkat dan masukkan jus lemon.  Ketepikan.
  2. Leraikan Kunafa Filo Pastry dan gunting pendek2.  Gaul dengan mentega cair hingga rata.
  3. Isikan setengah pastry ke dalam acuan, tekan2 sedikit.  Tabur dengan Mozzarella Cheese dan tutup dengan pastry hingga penuh dan padatkan.  Oven pada suhu 180C selama 15 minit.
  4. Setelah sejuk, siram dengan sirap gula dan taburan kacang pistachious dan rose kering.

KUNAFA CHEESE