SALAD DAGING THAI
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
2 keping Daging Steak
1 sudu besar Gula Somtam
2 sudu besar Sos Ikan
1 sudu kecil Garam
1 sudu kecil Serbuk Lada Hitam

BAHAN SALAD:
1 biji Timun, belah 2 buang biji
1 tangkai Cili Merah, hiris
1 biji Bawang Besar, hiris
10 biji Tomato Ceri
1 pokok Daun Ketumbar, hiris
1 pokok Daun Pudina

BAHAN SOS: Sebatikan
1 sudu besar Gula Somtam
2 sudu besar Sos Ikan
1 biji Jus Limau Nipis
1 sudu kecil Garam


CARANYA:
  1. Perap daging selama 20 minit dengan gula, sos ikan, garam dan serbuk lada hitam.
  2. Panggang di atas non-stick pan hingga masak di kedua belah (medium rare). Biarkan 15 minit dan hiris daging nipis-nipis. Gaul bersama salad dan sos.

SALAD DAGING THAI