CREAMY TOMYAM SPAGHETTI
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN - BAHAN:
1/3 paket Spaghetti, di rebus
5 ekor Udang, buang kulit
6 biji Tomato Ceri, belah dua
Daun Ketumbar, hiris

SOS CREAMY TOMYAM:
3 sudu besar Mentega
2 tangkai Cili Padi, hiris
2 ulas Bawang Putih, cincang
2 ulas Bawang Merah, cincang
1 sudu besar Pes Cili Thai
2 sudu kecil Sos Ikan
1 sudu besar Jus Limau
2 helai Daun Limau Purut
2 batang Serai, di ketuk
1 cawan Susu Sejat
1 cawan Air Rebusan Spaghetti
Gula dan Garam secukupnya


CARANYA:
  1. Panaskan mentega, goreng udang hingga kemerahan, angkat dan ketepikan.
  2. Dalam minyak yang sama, goreng bawang putih, bawang merah, serai hingga naik bau.
  3. Masukkan pes cili, cili padi, daun limau purut, susu sejat dan air rebusan spaghetti. 
  4. Masukkan spaghetti, sos ikan, jus limau, gula dan garam secukupnya.
  5. Gaul rata, masukkan udang, tomato dan tabur daun ketumbar.

CREAMY TOMYAM SPAGHETTI