By Kak Wan @ Wan Resipi
BAHAN-BAHAN:
300 gm Daging / Ayam cincang
4 ulas Bawang Putih, cincang
1 tangkai Cili Merah, hiris
3 tangkai Cili Padi, hiris halus
2 sudu besar Sos Ikan
3 sudu besar Sos Tiram
BAHAN-BAHAN:
300 gm Daging / Ayam cincang
4 ulas Bawang Putih, cincang
1 tangkai Cili Merah, hiris
3 tangkai Cili Padi, hiris halus
2 sudu besar Sos Ikan
3 sudu besar Sos Tiram
1 sudu kecil Kicap Pekat
1 sudu kecil Gula Perang
1 cawan Daun Selasih / Thai basil
2 sudu besar minyak masak
CARANYA:
1 sudu kecil Gula Perang
1 cawan Daun Selasih / Thai basil
2 sudu besar minyak masak
CARANYA:
- Panaskan minyak, tumis bawang dan cili hingga naik bau.
- Masukkan daging dan goreng hingga masak.
- Masukkan gula perang, sos ikan, sos tiram dan kicap pekat, kacau rata,
- Akhir sekali masukkan daun selasih dan gaul.
- Angkat dan hidangkan bersama nasi putih dan telur mata/dadar.
PAD KRAW POU