AYAM 65
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
300 gm Drumet Ayam atau Isi Ayam
1 sudu besar Pes Halia
1 sudu besar Pes Bawang Putih
1 sudu besar Serbuk Pati Ayam
2 sudu kecil Garam
1 sudu besar Serbuk Cili
1 sudu besar Serbuk Kari Daging
2 sudu besar Plain Yogurt
2 sudu besar Tepung Jagung 
1 sudu besar Tepung Beras 
2 tangkai Daun Kari
1 sudu kecil Serbuk Pewarna Merah
Minyak untuk menggoreng 

CARANYA:
  1. Perap drumet ayam bersama pes bawang putih dan halia.  
  2. Masukan serbuk cili dan serbuk kari, gaul rata.
  3. Masukkan yogurt dan pewarna merah, gaul rata.  
  4. Tambah Tepung Jagung dan Tepung Beras, gaul dan perap selama 1-2 jam.
  5. Panaskan minyak, goreng hingga keemasan, angkat.
  6. Masukkan pula daun kari, goreng hingga garing dan tabur di atas ayam.
  7. Sajikan dengan potongan limau dan bawang hiris.

AYAM 65