KAILAN IKAN MASIN
By Kak Wan @ Wan Resipi
BAHAN-BAHAN:
BAHAN-BAHAN:
1 paket Sayur Kailan
1 keping Tenggiri Jeruk, buang tulang
2 ulas Bawang Putih, di ketuk
1/2 labu Bawang Holland, hiris kasar
1 tangkai Cili Merah, hiris
1/2 labu Bawang Holland, hiris kasar
1 tangkai Cili Merah, hiris
2 inci Carrot, hiris nipis
1 sudu besar Sos Ikan
1 sudu besar Sos Ikan
1 sudu besar Sos Tiram
1/4 cawan Air
2 sudu kecil Tepung Jagung, bancuh dengan sedikit air
2 sudu besar Minyak untuk menumis
CARANYA:
- Asingkan daun kailan dari batangnya. Hiris nipis batang kailan, potong kasar daunnya.
- Panaskan minyak, tumis ikan masin dan hancurkan. Masuk bawang dan cili, tumis hingga naik bau.
- Masukkan air, sos ikan dan sos tiram, kacau sebati dan masukkan batang kailan dan carrot.
- Goreng kilas sebentar, masukkan daun kailan, tuang air bancuhan tepung jagung.
- Gaul rata, goreng sebentar dengan api besar.
KAILAN IKAN MASIN

