KAILAN IKAN MASIN
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
1 paket Sayur Kailan
1 keping Tenggiri Jeruk, buang tulang
2 ulas Bawang Putih, di ketuk
1/2 labu Bawang Holland, hiris kasar
1 tangkai Cili Merah, hiris
2 inci Carrot, hiris nipis
1 sudu besar Sos Ikan
1 sudu besar Sos Tiram
1/4 cawan Air 
2 sudu kecil Tepung Jagung, bancuh dengan sedikit air
2 sudu besar Minyak untuk menumis

CARANYA:
  1. Asingkan daun kailan dari batangnya.  Hiris nipis batang kailan, potong kasar daunnya.
  2. Panaskan minyak, tumis ikan masin dan hancurkan.  Masuk bawang dan cili, tumis hingga naik bau.
  3. Masukkan air, sos ikan dan sos tiram, kacau sebati dan masukkan batang kailan dan carrot.
  4. Goreng kilas sebentar, masukkan daun kailan, tuang air bancuhan tepung jagung.
  5. Gaul rata, goreng sebentar dengan api besar.

KAILAN IKAN MASIN