KUIH BIJAN KELEDEK CHEESE
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
165 gm Tepung Pulut
50 gm Keledek
50 gm Parmesan Cheese
30 gm Gula
1/4 sudu teh Garam
1/4 sudu teh Baking Powder
120 ml Air Rebusan Ubi (Panas)
35 gm Mentega
200 gm Mozarella Cheese
100 gm Bijan Putih untuk Salutan

Strawberry Jem


CARANYA:
  1. Rebus keledek hingga empuk, lenyek hingga halus. Simpan air rebusannya.
  2. Gaul tepung, keledek, Parmesan Cheese, garam, baking powder dan mentega hingga menjadi seperti serbuk roti.  Masukkan air rebusan ubi sedikit2 dan uli menjadi doh.
  3. Ambil sedikit doh, isi Perfect Italiano Mozarella Cheese dan bulatkan.  
  4. Celup dalam air dan salut dengan bijan. Goreng dalam minyak sederhana panas hingga keemasan.
  5. Hidang dengan Jem Strawberry atau sos yang di sukai.

KUIH BIJAN KELEDEK CHEESE