By Kak Wan @ Wan Resipi
BAHAN-BAHAN
4 ketul Paha Ayam
2 cawan Santan
2 cawan Air
1 Asam Keping
Seikat Pucuk Paku, potong
1 batang Serai, di ketuk
Garam secukupnya
BAHAN KISAR
3 ulas Bawang Merah
2 ulas Bawang Putih
2 hiris Kunyit Hidup
5 tangkai Cili Padi Hijau
5 tangkai Cili Padi Merah
BAHAN-BAHAN
4 ketul Paha Ayam
2 cawan Santan
2 cawan Air
1 Asam Keping
Seikat Pucuk Paku, potong
1 batang Serai, di ketuk
Garam secukupnya
BAHAN KISAR
3 ulas Bawang Merah
2 ulas Bawang Putih
2 hiris Kunyit Hidup
5 tangkai Cili Padi Hijau
5 tangkai Cili Padi Merah
- Masak bahan kisar dan air hingga mendidih.
- Masukkan ayam, santan, serai dan asam keping.
- Bila ayam masak, masuk pucuk paku dan masak hingga lembut.
AYAM MASAK LEMAK PUCUK PAKU