CHUSEOK JEON (KOREAN PANCAKES)
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN
Hirisan Carrots, potong halus
Potongan Daun Kucai
Potongan Daun Bawang
Hirisan Cendawan Shiitake
Potongan Crab Sticks
Hirisan Cili Merah / Capsicum
Sedikit minyak untuk menggoreng

BANCUHAN TEPUNG:
2 sudu besar Tepung Gandum
1 sudu besar Tepung Jagung
1/2 sudu teh Serbuk Lada Putih
Sedikit Garam
Air secukupnya

BANCUHAN TELUR:
3 biji Telur, sedikit garam dan kicap cair, kocok ringan


CARANYA:
  1. Potong sayur dan crab sticks mengikut saiz pan.
  2. Tumis kilas carrots dengan sedikit minyak, garam dan serbuk lada hitam hingga lembut.
  3. Panaskan sedikit minyak, tuang sedikit bancuhan telur biarkan sebentar.
  4. Susun carrot, daun bawang, cili dan crab sticks di atasnya.
  5. Siram sedikit bancuhan tepung dan telur, biarkan sebentar dan terbalikkan.
  6. Sajikan dengan sos kegemaran.

CHUSEOK JEON (KOREAN PANCAKES)