KACANG KUDA BEREMPAH (KONDAKADALAI SUNDAL)
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
500 gm Kacang Kuda rendam semalaman
1/2 sudu kecil Serbuk Kunyit
1/2 sudu besar Garam
1/2 sudu makan Halba Campur
6 tangkai Daun Kari
1 biji Bawang Besar, hiris nipis
4-5 tangkai Cili Kering, potong pendek
Garam dan Gula secukup rasa
2 sudu besar Minyak untuk menumis


CARANYA:
  1. Bilas kacang, rebus dengan sedikit garam dan serbuk kunyit selama 30 minit atau hingga empuk.
  2. Jika guna Pressure Cooker, masak selama 15 minit.
  3. Panaskan minyak, tumis halba campur, daun kari, cili kering dan bawang hiris hingga layu.
  4. Masukkan kacang kuda rebus, sedikit garam dan gula, gaul rata, tumis sebentar dan siap. 

KACANG KUDA BEREMPAH (KONDAKADALAI SUNDAL)