MURUKU CHEESE
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
250 gm Tepung Muruku Baba's
250 gm Tepung Pulut
100 gm Serbuk Keju Parmesan/Cheddar
30 gm Marjerin cair
1 biji Telur A
30 gm Gula Icing 
50 ml Santan
Air secukup nya

CARANYA:
  1. Campurkan tepung, serbuk keju, gula, marjerin dan telur, gaul hingga menjadi seperti serbuk roti.
  2. Masuk santan dan air sedikit2 dan uli menjadi doh yang lembut dan tidak melekat di tangan.
  3. Isikan ke dalam acuan maruku, putar di dalam minyak yang telah di panaskan dahulu.
  4. Goreng dengan api perlahan, bila bahagian bawah sudah mengeras, terbalikkan.
  5. Goreng hingga keemasan.

NOTA:  Untuk lebih mudah, tekan muruku di atas papan di alas plastik.  Alihkan ke dalam kuali menggunakan spatula plastik atau sudip leper.


MURUKU CHEESE