KHANOM KROK BAI TOEY 
By Kak Wan @ Wan Resipi

BAHAN-BAHAN:
130 gm Tepung Gandum
65 gm Tepung Ubikayu
1 sudu teh Baking Powder
80 gm Gula Pasir
1/2 sudu teh Garam
130 ml Santan Pekat
250 ml Air Pandan (5 helai Pandan, dikisar)
1 Telur Kecil
Sedikit Pewarna Hijau
Bijan (optional) untuk taburan


CARANYA:
  1. Satukan semua bahan, whisk hingga sebati dan tapis hingga adunan licin.
  2. Tutup adunan dan rehatkan adunan selama 1 jam.
  3. Panaskan acuan, oles sedikit minyak. Tuang adunan hingga penuh.
  4. Masak dengan api perlahan hingga bahagian bawah keperangan dan atasnya mengering.
  5. Keluarkan dari acuan dan sajikan.

KHANOM KROK BAI TOEY