By Kak Wan @ Wan Resipi
BAHAN-BAHAN:
Nasi Sushi yang telah di masak
Nori Seaweed, potong segitiga
Keju Chesdale, potong segitiga
Chicken Toast, potong dua
Timun Jepun, hiris nipis
Telur Puyuh rebus
Sambal Ikan Bilis
Kacang Tanah Goreng
Nori Seaweed, potong segitiga
Keju Chesdale, potong segitiga
Chicken Toast, potong dua
Timun Jepun, hiris nipis
Telur Puyuh rebus
Sambal Ikan Bilis
Kacang Tanah Goreng
CARANYA:
- Gaulkan nasi dengan sedikit garam.
- Ambil satu kepingan segitiga Nori, susun dengan hirisan timun.
- Lapis dengan chicken toast dan keju Chesdale. Letak 1 sudu makan nasi di tengah.
- Lipat Nori dari bawah, kemudian lipat kiri dan kanan.
- Isi atasnya dengan sambal bilis, telur puyuh dan kacang goreng.
NASI LEMAK SUSHI BUNGKUS


